Kikapcsolódás

Örvényesi vízimalom

2016.02.04. Örvényesi vízimalom

Az örvényesi vízimalom a Balaton északi partján fekvő községben, a Pécsely-patak partján található. Értékes ipartörténeti emlék, idegenforgalmi látványosság. Ez hazánk legősibb, a XI. századból származó vízimalma, mely máig működőképes.

tovább

Szigligeti Vár, a Balaton vára

2016.02.04. Szigligeti Vár, a Balaton vára

Szigligeti vár, a Balaton vára

A Balaton legszebb látnivalóival várjuk Önt és családját. Egy kirándulás, egy kiadós séta a gyönyörű panorámáért, egy könnyed nyáresti koncert... és még ezernyi élmény. Jöjjenek és járják körbe, fedezzék fel, barangolják be ezt a csodálatos környezetben fekvő látnivalót és gazdagodjanak egy nem mindennapi élménnyel.

tovább

Tapolcai-tavasbarlang Látógatóközpont

2016.01.05. Tapolcai-tavasbarlang Látógatóközpont

A Látogatóközpontról

A Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont megtekintése a tavasbarlangban való csónakázást is magában foglalja. A csónakázható tavasbarlang fogadóépületében páratlan kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 terem különleges látnivalói kalauzolnak minket a titokzatos barlangok világában. A gyerekeket kúszóbarlang várja, míg a felnőttek érzékelési képességét „kőtapogató” teszi próbára.

tovább

Folly Arborétum és Borászat - Badacsonyörs

2015.11.30. Folly Arborétum és Borászat - Badacsonyörs

Folly Arborétum és Borászat - Badacsonyörs

A mediterrán jellegű mikroklímával rendelkező, többnyire fenyőkből álló arborétum Badacsonyörsön, a Kisörsi-hegy déli oldalában fekszik, területe a hozzá kapcsolódó véderdővel több mint öt hektár. A nemzetközileg is jegyzett gyűjtemény nevezetességei, többek között a különféle ciprusok és cédrusok, melyekből a világ összes alapfaja megtalálható itt számos változataikkal együtt.

tovább