Folly Arborétum és Borászat - Badacsonyörs

2015.11.30.

Folly Arborétum és Borászat - Badacsonyörs

Folly Arborétum és Borászat - Badacsonyörs

A mediterrán jellegű mikroklímával rendelkező, többnyire fenyőkből álló arborétum Badacsonyörsön, a Kisörsi-hegy déli oldalában fekszik, területe a hozzá kapcsolódó véderdővel több mint öt hektár. A nemzetközileg is jegyzett gyűjtemény nevezetességei, többek között a különféle ciprusok és cédrusok, melyekből a világ összes alapfaja megtalálható itt számos változataikkal együtt.

 

Folly Arborétum és Borászat

 

 

A Folly Arborétumot dr. Folly Gyula dédnagypapa alapította, mely igazi különcség és üdítő színfolt a Kisörsi-hegy oldalában.
Az elképesztő energiával és szenvedéllyel létrehozott arborétum állományát háromszáznál is több tájidegen növényfaj alkotja. Az Arborétum bejáratát 180-200 méter tengerszint feletti magasságban találjuk, innen felfelé terül el a főként pompás fenyőfélékkel és persze szőlővel beültetett birtok.

Arborétum
5 hektáros ciprus- és cédrus – liget- elsősorban fenyőfélék gyűjteménye. Terméskővel burkolt, fák között kígyózó tanösvényeiről, árnyas pihenőiről sok száz pompás, ritka fenyőt láthatunk a Badacsony, az Örsi – hegy, az Ábrahám-hegy és a halványkékbe vesző víztükör ölelésében

Borászat
A badacsonyi történelmi borvidék hagyományaihoz híven főként fehérborokkal foglalkoznak, azok közül is a környékre jellemző fajtákat – szürkebarát, muscat ottonel, budai zöld, olaszrizling – részesítik előnyben.

Elérhetőség:
Folly Arborétum és Borászat
8257 Badacsonyörs, Kápolnavölgyi u. 25.
www.follyarboretum.hu
Nyitva tartás: H- V 8:00 – 19:00

Szálláshelyünktől mindössze negyed órára található.

vissza