Gyógynövény-völgy Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóköpont, Zánka

2016.03.21.

Gyógynövény-völgy Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóköpont, Zánka

Zánkán, a Káli-medence keleti kapujában elhelyezkedő, 7000 négyzetméteres park a Balaton környéki gyalogos vagy a kerékpár túrákba is jól beilleszthető állomás, mely a gyógynövénykedvelők paradicsoma.

 

 

 

Gyógynövény-völgy Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóköpont

Zánka

 

 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park látványosságainak szomszédságában, a Káli-medence keleti kapujában elhelyezkedő 7000 négyzetméteres park rengeteg ismeretet és aktív kikapcsolódást kínál minden idelátogatónak. A környéket gyalog vagy kerékpárral felkereső turistáknak kihagyhatatlan állomás.

 

Az ide látogatók megismerkedhetnek a növények népi és tudományos felhasználásával, kézműves foglalkozásokon saját gyógynövényes termékeket készíthetnek, a látogatóközpontban pedig ismeretterjesztő kisfilmeket nézhetnek. A völgyben található vízi kert, relax-gyep és a vakok kertje még izgalmasabbá teszik az itt eltöltött időt, a teázóban pedig különleges gyógyteákat és szörpöket kóstolhatunk meg. A park megálmodóinak célja, hogy a Balaton-felvidék gyógynövényflóráját interaktívan és élményközpontúan mutassák be a közönségnek.

 

 

A látogatóközpont nem csupán a gyűjtemények megtekintését jelenti, az egyéni vagy csoportos vendégek az évszaknak megfelelő programokon elméleti és gyakorlati ismereteket is szerezhetnek az adott növények felhasználásáról, népi és tudományos hátteréről és egyéb érdekességekről. A Gyógynövény-völgy széles kínálatában specifikus programokat is találunk, így az ökoturisták mellett, a fenntartható gazdálkodásért lelkesedők, a természetgyógyászok, valamint a holisztikus gyógyítók is megtalálhatják a nekik szóló programokat.

Állandó programok hétköznapokon:

időjárásnak megfelelő kültéri vagy benti gyakorlat: növénygondozás, szaporítás, gyűjtés, feldolgozás


Hétvégeken:

tárlatvezetés, bemutató és oktató programok

 

A központ nagy hangsúlyt fektet a különböző közösségek igényeire is, és külön programmal várja a táborozó diákokat, a csapatépítő tréningen részt vevő cégeket, családokat, és nem utolsó sorban a szervezett csoportos kirándulókat. A völgy ismeretszerzés céljából érkező önkénteseket is fogad.

A gyógynövény völgy egész évben, állandó nyitva tartással várja vendégeit.

Nyitva tartás:

Október 1-től Május 1-ig:


H-P: 10:00-16:00

Sz-V: 10:00-18:00 vagy külön egyeztetés szerint.

(Főszezonban)

Mindennap 9:00 - 18:00

Részletek: www.gyogynovenyvolgy.hu

 

Szálláshelyünktől 8 percre található Zánka.

vissza