Tapolcai-tavasbarlang Látógatóközpont

2016.01.05.

Tapolcai-tavasbarlang Látógatóközpont

A Látogatóközpontról

A Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont megtekintése a tavasbarlangban való csónakázást is magában foglalja. A csónakázható tavasbarlang fogadóépületében páratlan kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 terem különleges látnivalói kalauzolnak minket a titokzatos barlangok világában. A gyerekeket kúszóbarlang várja, míg a felnőttek érzékelési képességét „kőtapogató” teszi próbára.

 

A Látogatóközpontról

A Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont megtekintése a tavasbarlangban való csónakázást is magában foglalja. A csónakázható tavasbarlang fogadóépületében páratlan kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 terem különleges látnivalói kalauzolnak minket a titokzatos barlangok világában. A gyerekeket kúszóbarlang várja, míg a felnőttek érzékelési képességét „kőtapogató” teszi próbára. 

 

Ősföldrajzi festmények engednek bepillantást letűnt korok élővilágába. A térhatású fotók és a film segítségével magunk is föld alatti felfedező utakon járunk. A természet egzotikus művésze, a karsztvíz gyönyörű alakzatokat formál a mészkőből.


Dél-Kína toronykarsztjaitól a cseppkövek birodalmán át a tapolcai barlangok törékeny szépségű kristályvilágába jutunk. Láva- és jégbarlang, trópusi őskarszt; megannyi élmény várja itt a vendéget.

Termek:

  • Cseppkő-terem
  • Búvár-terem
  • Denevér-terem
  • Geopark-terem
  • Ősrégész-terem
  • Őskarszt-terem

 

További élmények várnak önre a 3D vetítő-teremben, csónakázás közben, a játszótéren és a mászófalon.

Jegyárak: http://www.tavasbarlang.hu/index.php/hu/jegyarak

 

Szálláshelyünktől mindössze 25 percre található.


Elérhetőségek:

Telefon: +36 87 412 579
Mobil: +36 70 332 1798,
+36 30 491 0071
E-mail: info@tavasbarlang.hu
8300 Tapolca, Kisfaludy Sándor utca 3.

Forrás: www.tavasbarlang.hu

vissza