Liliomkert Piac - Káptalantóti

2016.02.20.

Liliomkert Piac - Káptalantóti

A Káli-medence szívében, mesés környezetben, a méltán népszerű piacot Káptalantótiban találhatják. Balatonszepezdtől mindössze 20 percre található.
A Káptalantóti Liliomkert piac minden vasárnap 7-13 óráig tárja ki kapuit az érdeklődők előtt. Megtalálható itt minden: helyi termelők, antikosok, kézművesek, friss zöldségek és gyümölcsök, valamint fenséges enni- és innivalók.


Liliomkert Piac

Káptalantóti

 

 

A Káli-medence szívében, mesés környezetben, a méltán népszerű piacot Káptalantótiban találhatják. Balatonszepezdtől mindössze 20 percre található.
A Káptalantóti Liliomkert piac minden vasárnap 7-13 óráig tárja ki kapuit az érdeklődők előtt, viszont érdemes minél korábban érkezni. Megtalálható itt minden: helyi termelők, antikosok, kézművesek, friss zöldségek és gyümölcsök, valamint fenséges enni- és innivalók.A kezdetben néhány, ma azonban már több mint száz árussal büszkélkedő piac egyszerre bolhapiac, művészeti vásár, bio piac, ahol a standokat mindenki maga készíti, csakis természetes alapanyagokból. A megszámlálhatatlan kis pulton kézműves portékák, kiegészítők, régiségek, antik könyvek és bútorok, házi készítésű fürdőtejek, szappanok, művészi gyertyák várják a kincsvadászokat, de a bőröndökből régi könyvek, újságok, lemezek is kikandikálnak. Sőt, a vásárt ma már kulturális programok is tarkítják.

 


A Szent György-hegy, a Csobánc, a Gulács és a Tóti-hegy tanúdomborulatainak ölelésében fekvő Káptalantótiba feltétlenül üres pocakkal érkezzenek, a térség nagymamái ugyanis házi süteményekkel várják a vendégsereget. Kelt tészták, kalácsok, rétesek, pogácsák, piték, kuglófok, krémes sütemények, különféle magvas kenyerek és péksütemények illata és látványa töri meg még a legelszántabbak fogyókúráját is. A lekvárok, mézek, csírák, sajtok, gyümölcsök és borok forgatagában szintén lehetetlenség ellenállni.

 

 

Balatonszepezdtől mindössze 20 percre található.

 

vissza