XIV. Tihanyi Levendula Fesztivál - 2018

2018.04.01.

XIV. Tihanyi Levendula Fesztivál  - 2018

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a tihanyi Németh László Művelődési Ház 2018-ban ismét a megrendezi a Tihanyi Levendula Fesztivált, ahol péntektől vasárnapig a levendulához kapcsolódó programok veszik át az irányítást: népművészeti kirakodóvásár, kézműves kavalkád, vezetett túrák, nordic walking, gyermek-, folklór- és családi programok várják a helyieket és az odaérkezőket egyaránt.

XIV. Tihanyi Levendula Fesztivál  - 2018

 

 

Időpont: 2018. Június 29 - 2018. Július 1.

Helyszín: Tihanyi Belső-tó partja, Mádl Ferenc Tér

 A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a tihanyi Németh László Művelődési Ház szeretettel vár mindenkit a XIII. Levendula Hetekre és Levendula Fesztiválra.

 

A szervezők felhívják látogatóik szíves figyelmét, hogy a levendula korai virágzása miatt a Szedd magad időpontja módosult:

2018. június 15-től legkésőbb június 22-ig, a készlet erejéig!!!

 

A  Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság  dolgozói várják a tihanyi levendula-ültetvényen, ha szeretné a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett a szedés élményét is átélni, és aztán otthonába vinni a saját kezűleg aratott tihanyi levendulát.

A levendula szedéséhez a helyszínen arató táskát kell vásárolni, a virágszedés csak ezt követően kezdődhet!
Az arató táskák 1.500 Ft/db illetve 2.500 Ft/db áron vásárolhatók meg.

A táska díján kívül a levendula szedésének nincs egyéb díja.
Előzetes regisztráció nem szükséges! Az ültetvényre a belépés, fotózás díjtalan!
Virágszedésre a készlet erejéig van lehetőség, a szedésre kijelölt területen!

 

 

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. A fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is.

 

vissza